Lär er mer om livet i havet

2021-06-27
Livet i havet är en digital fälthandbok som visar de vanligaste arterna i svenska havsområden. Här presenteras över 400 arter, från Bottniska viken i norr, ner till södra Östersjön, och upp längs västkusten till norska gränsen.

Livet i havet är till för alla som vistas vid, på och i havet och är intresserade av livet under ytan. Mobilanpassningen gör att informationen kan följa med på utflykten till strandkanten. Dessutom finns den som en app som även fungerar offline vilket gör att den exempelvis kan användas på sjön där uppkoppling ofta saknas. Du kan välja att visa endast arter i Östersjön eller endast Västerhavsarter, eller varför inte alla arter i ditt län?

På en artsida kan du, förutom basfakta, hitta de främsta kännetecknen för en art, var de lever och hur de ser ut. Dessutom finns bilder och länkar till mer information hos relevanta källor. På faktasidorna kan du lära dig mer om de speciella levnadsförhållanden som råder i havet, och miljösidorna berättar om de olika arternas livsmiljöer.

Lär dig mer om djur och växter där du är