Välkommen till sjösäkerhetsdagen i Trosa den 20maj

2023-04-29
Trosa båtklubb arrangerar för andra året i rad en Sjösäkerhetsdag i vid Trosa Gästhamn på gräsplanen.

lördag den 20 maj händer det mycket kring hamnen i Trosa.

På ”andra sidan”, närmare bestämt i Trosa Gästhamn och på gräsplanen där intill arrangerar Trosa Båtklubb en Sjösäkerhetsdag. Den är öppen för alla, både medlemmar och allmänheten.

På Sjösäkerhetsdagen kommer bland annat Sjöräddningen att vara på plats med båtar och visa livräddning. Kustbevakningen kommer med ett av de större fartygen. Ambulans, brandsförsvar och även polis väntas vara på plats. Även Missing People kommer, och ska visa upp en drönare som används vid personsökning. Förhoppningsvis kan det dyka upp en helikopter som landar på gräsplanen under dagen.

En del företag med båtanknytning närvarar. Apelago förstås som driver gästhamnen. Trosa Båt & Trailer och Carlmans. Trosa Turistbyrå finns den här dagen också i hamnen.

TBK har ett eget tält där vi kan träffas och mingla. Här finns också ungdomssektionen och visar upp sig och sina båtar. Det blir lekar för barnen och tipspromenad med riktigt fina priser. Vid tältet sker också prisutdeltningen för kappseglingen Notstickshällan Race, och prisbordet är stort med bland annat priser från Team Sportia, Maus Safety och Elmqvist & Roll.